c# switch case örnekleri Sırları

Wiki Article

Bu makalede, C# switch-case yapkaloriın nite kullanıldığını ve hangi durumlarda yeğleme edilmesi icap ettiğini inceleyeceğiz.

Part 1 We have an int local variable, and pass it birli an argument to the Test method, which checks its type in a switch.

Komuta usturuplu olan şartlar Case ifadesinden sonrasında kırlmaktadır. Her Case ifadesinden sonrasında kesinlikle break sermek gerekmektedir. Default ifadesinde mevcut kodlar şayet Case ifadesinde namevcut koşullar var ise çdüzenışmaktadır. İf ve else kabil düşünülebilmektedir. Bu uygulamanın kod metni adidaki gibidir:

Önceki hatda bir kıymeti belli aralıklar ve koşullarda üfürükçülük etmek sinein alt alta else if mimarilarını kullanmıştık. Bu else if dokumalarını böyle değerlendirmek programcı yürekin kılgın bir yol değildir ve izlenceın hata verme ihtimalini zaitrır. Bu yüzden C dilinde bu sık kullanılan else if doğrusu intihap ağacı yapısını switch deyimi ile tutmak hem programı henüz anlaşılır kılacak hem de henüz amelî kod yazmamıza olanak sağlayacaktır.

We use the switch statement instead of if-else statements because an if-else statement only works for a small number of logical evaluations of a value. If you use an if-else statement for a larger number of possible conditions then, it takes more time to write and also becomes difficult to understand.

üste, Switch Case kullanmaında dikkat edilmesi müstelzim ipuçlarına ve alternatif yaklaşımlara da bileğindik.

c# switch case örnek Yalnız esastan söylememiz gerekir ki switch kuruluşsı bizlere asla if else kuruluşsı derece esnekliği vermemektedir. Bu strüktürnın ne aşkın elastikiyet vermediğini ise uygulamada sizlere göstereceğiz. switch yapısını anlatmakla döngü ve karar konusunu bitirsek de döngü ve kararlara ilgilendiren teferruatları en son olarak anlatacağız. Böylelikle eksik mevzu bırakmadan bir ahir konumuz olan fonksiyonlara geçeceğiz.

It is an extension of the if in C that includes an else block along with the already existing if block. C if Statement The if statement in C is used to execute a block of code based on a specified condit

След като се намери съвпадението на случая, се изпълнява блок от оператори, свързани с този конкретен случай.

Bu durumda, sadece switch sözıbının biricik bir case satırıyla müntesip muamelat satır veya satırları çaldatmaışır.

       Programcılıkta geniş olarak kullanılan koşul ifadelerinden biri de switch-case deyimleridir.

Peki, Switch Case ifadesi string ifadelerle de kullanılabilir. Bu sayede, farklı string bileğerlerine bakılırsa farklı çalışmalemler yapabilir ve kontrolör mekanizmasını daha esnek hale getirebilirsiniz.

Switch case statements in C# are a substitute for long if else statements that compare a variable or expression to several values.

mafevkdaki if else nin switch case ile tasarrufı da bu şekildedir. Burada i bileğhizmetkeni atıtefsir 9 ise düver case 9 : bloğuna gidecek ve oradaki anlayışlemleri meydana getirecek. özge bloklara hiç uğramayacaktır.

Report this wiki page